Ludde Samuelsson

Ludde Samuelsson är en omtyckt komiker och en av de mest rutinerade ståupparna i branschen. Han delar öppenhjärtigt med sig av vad han tänker och känner i skickligt framförd stand up – oavsett ämne. Det heter att Ludde har förmågan att göra humor av vad som helst för vem som helst.
 
Ludde har gjort stand up i halva sitt liv. Som 17-åring tog han det första klivet upp på Malmös ståuppscen och syns sedan dess på i stort sett alla Sveriges klubbar – såsom Norra Brunn, RAW Comedy Club, Oslipat och Ståuppklubben i Göteborg, där han i dag är bosatt. Ludde har även satt upp flera egna soloshower som resulterat i vällyssnade album på Spotify och 2022 släpptes hans nya special på YouTube: ”Mainstream”
 
Förutom stand up är Ludde involverad i humorproduktioner för bland annat radio och TV. Han har skrivit manus till Svenska Nyheter och Robins, hörts i Kvällspasset i P4 och är faktiskt den som skriver de kluriga och vitsiga frågorna till Ring så spelar vi. Ludde är av grundarna till humorsajten Magasinet Nisch och driver även Stjärnskrigspodden, där han pratar om Star Wars med andra fantaster.
 
Utgår ifrån: Göteborg
 
Kan bokas som:
Ståuppkomiker
Konferencier
Moderator
Programledare
Manusförfattare/skribent
Medverkan i TV/film